GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

INGREDIENCE
500 g hlívy ústřičné
2 červené papriky
2 lžíce rostlinného oleje
300 g cibule, nakrájené nadrobno
2 lžíce mleté sladké papriky
špetka mletého ekmínu
1-2 stroužky česdneku
1 litr zeleninového vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
majoránka podle chuti
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme cibuli doměkka a dosklovita. Poté přidáme koření kromě sladké papriky a krátce ho opečeme, aby se rozvonělo. Přisypeme nakurájené houby, česnek, sladkou papriku, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Po asi 15 minutách přidáme nakrájené papriky a opět vaříme asi 30 minut na snížené teplotě, dokud nebudou houby měkké. Omáčku zahustíme nastrouhaným bramborem a pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zředíme guláš trochou vody. Nakonec přidáme majoránku podle chuti, doladíme pepřem, solí a podáváme s těstovinami, chlebem nebo bramborem jako přílohou.