JAHODOVÝ DORT

23.06.2021

INGREDIENCE
70g rýžové mouky
1 balení vanilkového pudingu
30g vanilkového proteinu
20g erythritolu
1 lžička kypřícího prášku
130g mléka
1 vejce
1 lžíce jablečného octa
1 lžička citronové kůry
1/2 lžičky vanilky

KRÉM
100g jahod
230g tvarohu
30g čekankového sirupu (já dala jahodový od @cekankovy_sirup )
20g vanilkového cukru
2 lžičky xanthanu
2 lžíce jahodové marmelády
1 lžíce citronové šťávy

POSTUP
Nejdříve bílek vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu. Zbylé sypké suroviny na těsto smícháme. Žloutek, mléko, jablečný ocet a vanilku vyšleháme do pěny a důkladně smícháme se sypkou směsí. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180° na cca 15-20 minut.
Na krém si vyšleháme všechny suroviny včetně jahod nakrájených na kostičky (kromě jahodové marmelády).
Když nám vychladne korpus, rozkrojíme jej a doprostřed namažeme marmeládu a navrstvíme polovinu krému. Překlopíme vrchní polovinu a zbytek krému potřeme navrch. Dáme do lednice min. na hodinu a můžeme podávat!