KAKAOVO JAHODOVÝ DEZERT DO SKLENIČKY

23.06.2021

KORPUS
100g mouky (ovesné/špaldové/jáhlové)
1 lžička kakaa
1 lžička kypřicího prášku
60g mléka
30g datlového sirupu
60g tekutých bílků
1/2 lžičky vanilky

KRÉM
350ml mléka
30g pudingového prášku (příchuť vanilka/jahoda)
30g sladidla (cukr/xilitol/erythritol)
20g proteinu (příchuť vanilka/jahoda)
+jahody, •marmeláda, •mandlové máslo

POSTUP
Smícháme všechny ingredience na korpus, včetně vyšlehaných bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme do tloušťky cca 1 cm. Pečeme na 180° cca 15 minut. Mezitím, co se korpus peče, si dáme vařit puding na krém. Puding smícháme se sladidlem, proteinem a trochou mléka tak, aby neměl hrudky. Přilijeme zbytek mléka a za stálého míchání přivedeme k varu.
Když je korpus upečený, necháme ho vychladnout a poté rozdrolíme na větší kousky. Nakonec vrstvíme do skleničky...Na dno skleničky dáme puding, rozdrolený korpus, jahody, marmeládu a to znovu opakujeme.
Dáme alespoň na hodinu odležet do lednice a při podávání ještě můžeme přidat mandlové máslo a posypat kakaem. DOBROU CHUŤ!