VEGAN LENTIL PASTA

INGREDIENCE (1 porce)
100g syrových těstovin z červené čočky
50g uzeného tofu
2 žampiony
1/2 menší cibule
1 lžíce tahini (cca 15g)
1 lžíce rajčastového protlaku
Lahůdkové droždí
Kapku oleje
Sůl, pepř
+ avokádo, semínka, červená řepa
POSTUP
Na pánvi si na oleji osmahneme cibulku s žampiony a tofu. Uvařené, sceděné těstoviny přisypeme do směsi a osolíme. Přidáme tahini, rajčatový protlak a znovu promícháme. Necháme vychladnout, přendáme do misky a přidáme avokádo, semínka, zasypeme lahůdkovým droždím a na kraj dáme červenou řepu.
INGREDIENTS (1 serving)
100g raw pasta from red lentils
50g smoked tofu
2 mushrooms
1/2 smaller onion
1 tablespoon of tahini (approx. 15g)
1 tablespoon of tomato paste
Nutritional yeast
A bit of oil
Salt pepper
+ avocado, seeds, beets
METHOD
In a pan, fry the onion with mushrooms and tofu in oil. Pour the cooked, drained pasta into the mixture and add salt. Add tahini, tomato puree and mix again. Let cool, put it to a bowl and add avocado, seeds, sprinkle with nutritional yeast and put beets on the edge.