ROLÁDA S KAKAOVÝM KRÉMEM A BORŮVKAMI

INGREDIENCE
KORPUS
50g rýžové hladké mouky
20g erythritolu
10g másla
2 vejce
1 lžíce jablečného pyré
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky citronové kůry
špetka soli
NÁPLŇ
30g vanilkového pudingového prášku
20g vanilkového proteinu
15g erythritolu
2-3 lžičky kakaa
200ml mléka+140g vody
70g polotučného tvarohu
borůvky
POSTUP
Na korpus si nejdříve vyšleháme do tuha bílky s erythritolem a špetkou solí. Následně v jiné nádobě prošleháme žloutky, javorový sirup, jablečné pyré a rozpuštěné máslo. Tuto směs vlijeme do rýžové mouky s jedlou sodou a promícháme. Po kouskách postupně přidáváme sníh. Nakonec by nám mělo vzniknout lehké a nadýchané těsto. Na plech vyložený pečícím papírem těsto rozprostřeme do tvaru obdelníku o tloušťce asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut, ale hlídáme!!
Mezitím si připravíme krém. V hrnci smícháme pudingový prášek, protein, erythritol a kakao. Přilijeme trochu mléka a důkladně zamícháme, aby nevznikly hrudky. Dolijeme zbytek tekutin a přivedeme k varu do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme tvaroh. Když vychladne korpus, navrstvíme 3/4 ktrému, posypeme borůvkami, zarolujeme a zbytek potřeme navrch. Už jen necháme alespoň 2-3 hodiny uležet v lednici a můžeme servírovat!